Кои сме ние

Нашата веб адреса е: https://deltaaromatik.com.mk.

Какви лични информации собираме и зошто

За да Ви овозможиме користење на услугата за веб продажба на Делта Ароматик, ние треба да собереме и процесираме одредени информации за вас. Специфично, нам ни треба вашето Име и презиме, адреса на живеење, е-пошта, телефонски број и информации за вашата платежна картичка. Вие ги доставувате овие информации во моментот на регистрацијата на нашиот вебсајт и во моментот на нарачка на производ. Во тие моменти вие се согласовате да ги доставите вашите лични информации, за да бидат процесирани од Делта Ароматик, за наведените причини. Вашите лични информации ќе бидат користени за да можеме навремено и точно да ги доставиме вашите нарачки, и да ви наплатиме за цената на продадените артикли како и цена на услугата. Додатно, вашите лични информации ќе бидат користени за да Ве информираме за вашите нарачки, како и за понуди и попусти. Исто така вашите лични информации ќе бидат користени за континурано подобрување на услугите кои се понудени на нашиот вебсајт, исто така и генерално за Делта Ароматик, за подобрување на нашите понуди за поедноставно користење на услугите. Делта Ароматик ќе ги користи сите собрани лични податоци исклучиво за целите за кои што се истите доставени. Исто така, личните податоци ќе се чуваат во одредено време и на начин јасно даден во согласност со Законот за заштита на личните податоци и сите други применливи закони, како и сите технички и организациски безбедносни мерки. Како субјект на лични податоци, имате право во секое време да побарате информации за какви било лични податоци што ги поседуваме за вас, да побарате нивна корекција ако се неточни или да побарате бришење. Дополнително, можете да побарате да не бидат испраќани е-пошти со рекламна содржина на вашата е-пошта без да ги избришете вашите лични податоци од нашата колекција на лични податоци. Сите информации поврзани или кои произлегуваат од купување направено од наш клиент на нашата веб-продавница се сметаат за деловна тајна и се третираат како такви во согласност со законите на Република Северна Македонија.

 

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса за е-пошта и веб-страница во колачињата. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година. Ако ја посетите нашата страница за најавување, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога ќе го затворите прелистувачот. Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на вашиот екран. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата за опции на екранот траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети. Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе се зачува во вашиот прелистувач. Ова колаче не содржи лични податоци и едноставно го означува ID-то на објавата на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

 

Колку долго ги чуваме вашите информации

Ако оставиме коментар, коментарот и неговата метадата се задржуваат на неодредено време. Ова е за да можеме да ги препознаеме и одобриме сите коментари што следат автоматски наместо да ги чуваме во листата за одобрување. За корисниците што ќе се регистрираат на нашиот вебсајт, ние ги чуваме податоците кои они ги впишуваат во своите профили. Сите корисници можат да ги видат, изменат или избришат нивните лични информации во секое време (корисничкото име неможе да се промени). Администраторите на вебсајтот можат исто така да ги видат и изменат тие информации.

Какви права имате Вие врз вашите информации

Ако имате профил на овој вебсајт, или имате оставено коментари, можете да побарате да добиете фајл од вашите лични информации кои ги чуваме, вклучувајќи и било какви информации кои што ги имате доставено до нас. Вие можете исто така да побарате ние да ги избришеме сите лични информации кои што ги чуваме за вас. Ова не ги вклучува и информациите кои сме задолжени да ги чуваме заради административни, легани или безбедносни причини.